Waar let je op als je op zoek bent naar een zomerjurk

Waarom zijn bepaalde zomerjurken de ideale zomerjurken? Wat maakt deze zomerjurken eigenlijk zo fijn? Wanneer je op zoek gaat naar de ideale zomerjurk kijk je naar het model en naar het materiaal waarvan die zomerjurk is gemaakt. Zomerjurken gemaakt van materiaal dat luchtig en koel zit zijn dus ideaal. De een houdt van zomerjurken gemaakt van linnen de ander heeft liever een jurkje gemaakt van katoen of een mix van materialen. Welk materiaal je kiest ligt dus helemaal aan je eigen voorkeur. Ben je op zoek naar een paar leuke zomerjurkjes voor je vakantie dan kun je het beste een mix van materialen kiezen waardoor de jurkjes minder kreukgevoelig zijn. Bijvoorbeeld een mix van katoen met viscose. Viscose is een fijn materiaal zeker voor een zomerjurkje omdat het koel aanvoelt en een hoog absorptie vermogen heeft.

Welke zomerjurk is jouw favoriet?

Jurken die je draagt in de zomer kunnen elke lengte hebben die je leuk vindt. Daarom worden zomerjurken verkocht in meerdere lengtematen zoals mini, midi of lang. Een lange zomerjurk is heerlijk op het strand of in de avond op een terras. Bij een lange zomerjurk kan de jurk net boven de enkels vallen of tot op je voeten, net wat jij fijn vindt. Zomerjurken zijn verkrijgbaar met lange en korte mouwen, met brede of smalle (spaghetti)bandjes en zelfs strapless. Zomerjurken zijn vaak wat wijder van model als winterjurken. De trend van nu zijn ruime wijdvallende zomerjurkjes met pofmouwtjes of met lange mouwen die wijd uitlopen. Wil je toch liever een strakker model? Koop een zomerjurkje gemaakt van rekbare of gebreide stof zodat bewegen soepel gaat. Een andere stof trend die we in 2021 tegenkomen is de transparante stof zeker bij de ‘feestelijke’ zomerjurk.

Mooie kleuren en dessins voor je zomerjurk

Vrolijke kleuren en leuke dessins maken een jurk echt een zomerjurk. Effen jurkjes in lichte en felle kleuren zijn helemaal in. Het dragen van een wit jurkje is fijn in de zomer. Maar wil je jouw zomerjurkje ook dragen in het najaar of zelfs de winter, kies dan voor kleuren die ook bij deze jaargetijden passen. Je kunt een zomerjurk makkelijk doordragen door het te combineren met een vest of blazer. Een effen sjaal, warme panty’s en enkellaarsjes zorgen voor extra warmte. Heb je een mini-jurkje dan kun je dat dragen op een strakke legging. Onder je zomerjurkje kun je een hemdje dragen om voor extra warmte te zorgen. Zo kun jij je favoriete zomerjurkje het hele jaar door dragen!