Goed gekleed op sollicitatiegesprek; hoe dan?

Je komt ze regelmatig tegen. Mensen van wie je denkt; wie heeft jou dit kledingadvies gegeven? Daar zou je dan even wat aan willen veranderen om  het er goed uit te laten zien. Zeker wanneer dat het doel is. Omdat je naar een belangrijke klant moet, een bruiloft hebt of als je gaat solliciteren bijvoorbeeld. Dat zijn de momenten dat je kleding moet kloppen. Je persoonlijkheid, uitstraling en kledingstijl kun je helpen door goede kledingkeuze. Niet perse modieus of chique. Maar wel verzorgd en aangepast aan de gelegenheid. Goed passende kleren zoals een schoon en gestreken  overhemd extra lang helpen daarbij. Maak zo een goede indruk bij de sollicitatiecommissie die je vanaf de andere kant van de tafel beoordeelt. De eerste tien seconden hebben mensen al een indruk van jou. Alles moet kloppen. Je kleding, je kapsel, je handdruk, je glimlach, je openheid en zelfverzekerdheid. 

Wat met een klein budget?

Als je die baan ambieert en eindelijk op gesprek wordt gevraagd, beginnen de zorgen. Wat moet ik aan? Goed gekozen kleding is dan van belang. Een passend overhemd extra lange mouw is perfect als je op gesprek mag, maar is wel duur. De organisatie “Dress for Succes’’ biedt hulp. Ze geven mensen met een minder gevulde portemonnee gratis kledingadvies. De kleding waarmee ze hun deelnemers kleden komt van sponsoren. De deelnemer moet de financiële noodzaak en een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek kunnen laten zien. Dan wordt hij/zij naar behoefte gekleed. Net wat het sollicitatiegesprek of functie vraagt. Zo wordt kansenongelijkheid bestreden. 

Voor diverse groep 

De organisatie bedient een diverse groep mensen. Studenten met een studieschuld, die gaan voor een stage of traineeship in de bankenwereld, of bijna gepensioneerden die nog een sollicitatieplicht hebben. Mannen en vrouwen. Die verdeling is ongeveer fifty-fifty. Gewoon omdat ze even een duwtje in de rug nodig hebben. De rest doen mensen weer zelf.