Philippe Model sneakers

Hi sneakerfans! Vandaag wil ik het hebben over een speciale ontwerper, namelijk Philippe Model
Deze fransman bewonderde schoenen al vanaf een jonge leeftijd, en besloot ze dus ook zelf te ontwerpen. Er ging extra zorg in het vervaardigen van de schoen, elk design met de naam Philippe Model moest gekeurd worden en het beste materiaal moest in de schoen, zodat ieder design een kunstwerk werd.

Ik ben zelf geinteresseerd geraakt in schoeisel dankzij de kunstopleiding die ik heb gevolgd. Ons werd geleerd verder te kijken dan je neus lang is, en aparte designs, structuren en materialen werden toegejuicht. Hoe gekker, hoe beter. En dat is nodig; want anders liepen we allemaal in dezelfde schoenen. Zo zijn door creatieve denkers de zwevende ‘heels’ bedacht, de hakken zonder hak, die alleen steunen op de bal van de voet en de illusie creëren dat men zweeft. Wie kwam er ooit op het idee krokodillenleer te gebruiken als materiaal voor schoenen en tassen, of wie kwam met het ingenieuze idee veertjes op een schoen te plakken voor sexy effect?
Ik heb schoenen vervaardigd uit karton, touw, ik bedacht een omgekeerde hak, ik heb van alles bedacht en uitgeprobeerd, maar ik was nooit helemaal tevreden. Ik was doodsbang dat ik ooit zelf op die alledaagse saaie massaproductie schoenen zou lopen, uit laksheid of geldtekort. Ik vond geen een materiaal waardig, had leer niet eens een kans gegeven, tot ik Philippe Model ontdekte.

Deze sneakerontwerper combineert suede met krokodillenleer, groen met grijs, tijgerprint erdoorheen, en beige veters. And I love it. Gewaagd, en toch draagbaar door de zachte kleuren en stoffen. Deze man is geniaal. Ik had nooit stilgestaan bij het combineren van stoffen en kleuren, zodat ze zowel exotisch als draagbaar zijn. Combineer zwart hagedissenleer met pastel kleuren, en je draagt het overal bij. Natuurlijk heeft hij ook klassiek wit, zwart, eentonige kleuren of stoffen, voor als je het allemaal wat heftig vind. Voor ieder wat wils. Maar ik hou van extra!

Philippe Model heeft draagbare klassieke sneakers als wat gewaagdere modellen, althans, in mijn mening. De prijs is wat hoger, maar zo zorg je ook dat niet iedereen met dezelfde sneakers aankomt op het feestje. Heerlijk! Wie wil nou hetzelfde eruitzien als alle anderen? En áls je dan hetzelfde eruitziet, zorg er dan voor dan de kwaliteit van je product hoog ligt. Hoge prijs betekent hoge kwaliteit, en hoge kwaliteit betekent: gaat lang mee. Onderhoud, verzorg, en geniet.