Offroad rijden

Vandaag ben ik samen met mijn vrienden op het uitdagende terrein van evenementenlocatie Eiland van Maurik 19 off-road motor gaan rijden. De activiteit was gebaseerd op het beleven van de off-road motorsport. Ook maakten we kennis met de basistechnieken van het off-road rijden. Het was een super leuke en leerzame dag crossmotor rijden.

5

Het parcours

Na het aantrekken van motorkleding en de helm, volgde uitgebreide instructies over de techniek van de motor en over het rijden. We kregen hier veel informatie over het schakelen en remmen. Daarna gingen we een aantal oefeningen doen om het gevoel van motorrijden te ervaren. Toen mochten we eindelijk met onze groep het crossterrein verkennen. Dit was natuurlijk al heel spannend, maar daarna mochten we zelf gaan rijden!! Er reed wel een instructeur mee voor het geval dat er iets niet goed ging.

Ervaring

Van bospaden, crossbaan tot trailbaan, het was echt geweldig! De tips van de instructeur kon je direct toepassen en die maakten je vertrouwd met de motor en diverse ondergronden. De heerlijke lunch gaf ons weer voldoende energie voor de derde sessie. Steile heuvels, springen, de tips op de crossbaan en de bochttechniek hebben de dag echt compleet gemaakt. Onder het genot van een hapje en drankje, konden we  even bijkomen en konden wen nog even genieten van het mooie uitzicht. Kortom een super dag! We gaan dit zeker vaker doen. Het is echt een aanrader als je een avontuurlijk uitje zoekt voor met je vrienden.