Hoe pak jij jouw koffer in?

De koffers inpakken: waar de een het het toppunt van voorpret voor de vakantie vindt, is het voor de ander een klusje dat weinig plezier oproept. Hoe pak jij jouw koffer in, en hoe lang van tevoren begin je?

Waar ga je heen?

Oh, de vakantie! Vanaf het moment dat je hem geboekt hebt, kan de voorpret beginnen. Je gaat je verder verdiepen in de bestemming, bedenken wat je ter plekke allemaal wil en kan gaan doen. Je zoekt op internet naar leuke of interessante uitjes in de omgeving, kijkt via Google Maps alvast een beetje rond op je bestemming en kan niet wachten tot het echt zover is!

Komt de vakantie dichterbij, dan gaan de meeste mensen ook nadenken over wat er allemaal meedoet. Dit is ook het moment om inkopen te gaan doen. Nieuwe zonnebrandcrème te kopen, of een nieuwe zonnebril. Heb je nog genoeg strandlakens, of goede wandelschoenen? Afhankelijk van je bestemming en invulling van je vakantie ga je op jacht naar alle spullen die mee moeten. Misschien nog iets om de kinderen onderweg of ter plekke te vermaken, een lekker dik boek om rustig te lezen…

De manier van reizen bepaalt voor een groot deel hoeveel je mee kunt nemen. Reis je met het vliegtuig, dan kom je meestal niet verder dan 1 koffer per persoon. In dat geval moet je je ruimte dus goed benutten, en bovendien even de maten van je koffer checken. Hoe groot je koffer mag zijn, verschilt namelijk per airline. Is je grote Samsonite bij de ene maatschappij prima, kan hij bij de andere problemen opleveren.

Wanneer begin je?

Als je weet hoe veel bagage je mee kunt nemen, en hebt gekocht wat je nog nodig had, kun je gaan inpakken. Sommige mensen beginnen hier rustig twee weken van tevoren al mee. Het is een stukje voorpret, toewerken naar het grote moment, maar ook praktisch: dan weten ze alvast maar of alles in de koffer past, en hebben ze op het laatste moment geen stress. Ook een tussenvorm, waarbij de koffer al lange tijd open en klaar staat, en je er steeds spullen in gooit die mee moeten als je er toevallig aan denkt, zie je veel. Het risico hiervan is wel dat na twee weken ‘gooien’ er zoveel spullen op de koffer liggen, dat deze nooit meer dicht zal gaan…

Er zijn echter ook genoeg mensen die het heel anders aanpakken. De avond voor vertrek gaan ze heel systematisch te werk en pakken binnen een half uurtje in wat ze nodig denken te hebben. De echt belangrijke dingen checken ze goed, de rest, ach, op de plek van bestemming zijn vast winkels waar je het kan kopen, mocht er iets vergeten zijn.