Boots lijken altijd meer gedaan te krijgen dan schoenen. Terwijl schoenen bezig zijn met discussiëren over semantiek in een directiekamer, zijn laarzen in de garage aan het werk. Schoenen brengen hun weekend door met golfballen terwijl laarzen over, rond en door elk oppervlak op aarde gaan. Boots behoorden al lang tot de verhuizers en schudders van de geschiedenis, en verdomme als ze niet doorgaan. Hier zijn de 4 beste paren die je nu kunt kopen.

Chelsea laarzen

Geen enkele laars heeft de aantrekkingskracht van een Chelsea-laars, het hele jaar door. Met zijn oorsprong in het Victoriaanse tijdperk, pochte het sindsdien veeleisende adoptanten van de A-lijst, van The Rolling Stones tot Kanye West. Niet verwonderlijk, gezien de onderlinge aantrekkingskracht tussen formeel schoeisel (gemaakt van leer of suède) en het gemak van aan- en uittrekken dankzij de lus-pull-tag en elastische zijpanelen. Elke man zou minstens één paar moeten bezitten.

Desert boots

Geen enkele laars betreedt de kloof tussen smart en casual beter dan een woestijnlaars. Ze werden eind jaren veertig gepopulariseerd door Clarks en zijn geïnspireerd op een laars in militaire stijl die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd geïntroduceerd en gemaakt in de Khan el-Khalili-bazaar in Caïro. Ze zijn ongevoerd, ultraduurzaam en aan de betere kant van het maken van herenlaarzen – zorg er wel voor dat je ze met wat Crep Protect overneemt voordat ze voor het eerst op pad gaan.

Cowboy laarzen

Een winnende combinatie van functie, erfgoed en Wild Western-romantiek maakte van de cowboylaars het schoeisel bij uitstek voor een rebellengeneratie. Later, in de jaren zeventig, namen Mick Jagger, Bruce Springsteen en Jimi Hendrix de touwtjes in handen, meer recent gevolgd door meer dan “oké, oké, oké” styling van Matthew McConaughey en moderne stijliconen zoals Orville Peck. De heropleving van de rodeo duikt in en uit de modeseizoenen en zal voor altijd wat rock’n’roll-flair in een outfit injecteren.

Bovver laarzen

De stevige bovver-laars kwam eind jaren zestig in de mode en verdiende met zijn stalen neus en stevige ontwerp al snel een slechte rap toen hij werd geassocieerd met skinheads en hooligans. Gelukkig heeft punkrock zijn stempel gedrukt op de bovver-laars en vandaag is deze stijl het perfecte schoeisel om een ​​look wat edge te geven. De meest bekende laars van deze stijl is zonder twijfel de klassieker van Dr Martens.