Betaalbare en duurzame kinderkleding

Steeds meer mensen letten op het milieu en willen hun steentje bij kunnen dragen door verantwoorde kleding te kopen. Vooral voor hun kinderen want die groeien al snel uit hun kleren en hebben bijna elk seizoen wel nieuwe kleding nodig omdat ze er zijn uitgegroeid. Steeds meer grote kindermerken houden er ook rekening mee. Ze maken dan zoveel mogelijk gebruik van biologisch katoen en wat fairtrade is gemaakt,je beschermd dan de boeren en arbeiders. Het is gemaakt uit eerlijke handel. Het kopen van tweedehands kleding is ook erg verantwoord. Je hergebruikt kleding wat van een ander kind is geweest. Er komen steeds meer tweedehands kinderkleding. Bij sommige winkels krijg je een bepaald percentage van het bedrag van het kledingstuk dat is verkocht wat jij hebt gebracht. Bij kringloopwinkels kan je ook juweeltjes vinden aan kleding.

Is duurzame kleding wel hip

Steeds meer grote merken zijn overstag gegaan met het maken van duurzame kleding. Wanneer je ervoor kiest om bij hun eco kleding te kopen laat je als consument zien wat je belangrijk vindt. Dat betekend dan ook dat je kind er gewoon hip en in stoere kinderkleding kan lopen. Het draagcomfort is net zo goed als alle andere kleding in ze kunnen daarin lekker buitenspelen. Met de trend van het moment wordt ook meegegaan.  Voor de zomer zie je veel bloemenprints voor de meiden en neon kleuren bij de jongens.

Eerlijke babykleding

Vooral voor het tere babyhuidje is biologisch katoen wel zo fijn. Kleding wat van bamboe is gemaakt is extra zacht en sterk. Bij het maken van katoen wordt veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit kan niet volledig uit de kleding worden gewassen. De pesticiden die er nog in zitten komen in contact met de huid. Dat is voor een baby of kind niet goed omdat zij schadelijke stoffen niet goed kunnen afbreken. Kijk bij babykleding newborn webshop naar kleding wat met biologisch katoen is gemaakt.