Welke rieten hoed past bij jou? 

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen en waarschijnlijk ook al één gedragen, een rieten hoed dames. Deze hoeden zijn vooral populair in de warmere tijden van het jaar zoals de zomer. Doordat de rieten hoed erg populair is zijn er ook veel verschillende modellen van te vinden. 

Zo zijn er rieten hoed dames modellen met een platte bovenkant of ronde bovenkant. Hierboven op kan de rand van de hoed ook nog bij veel modellen anders zijn. Kortom, genoeg opties voor jou. 

Kleuren en opties 

Niet alleen het model verschilt bij deze rieten hoed dames, maar ook de kleur en soms het lint dat om de hoed heen is gebonden. De hoed zal je het vaakst tegenkomen in de rieten of stro kleur, maar is ook verkrijgbaar in tal andere kleuren zoals wit, zwart of lichtgrijs. 

Vaak hebben deze hoeden een lint of touw om de hoed heen, deze ligt dan op de rand van de rieten hoed dames. Dit detail kan veel verschillen per hoed en heeft veel invloed op de uitstraling hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld een neutrale kleur hoed kopen met een lint dat meer kleuren heeft. 

Wat kies je? 

Er zijn veel verschillende opties, maar welke ga je nou kiezen? Begin eerst bij een model en kleur dat jou aanspreekt, kies iets dat goed voelt. Probeer de hoed voor een aantal dagen of weken uit, match hem met zo veel mogelijk verschillende outfits. 

Bedenk bij welke gelegenheden je de hoed graag zou willen dragen, neem je hem mee naar het strand of alleen om een terrasje te pakken? Door na te denken over de gelegenheid kan je een betere inschatting maken over welke kleren je erbij aan kunt doen, en dus welke outfits je erbij kunt matchen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een volledig nieuwe outfit samen te stellen die past bij de nieuwe hoed. Er zijn genoeg opties wanneer het komt tot de rieten hoed, probeer en experimenteer.