Loop jij op duurzame schoenen?

duurzame schoenen

Wie écht milieubewust is, kiest voor duurzame schoenen. Dit komt omdat ook voor schoenen geldt dat ze een stuk schoner vervaardigd kunnen worden dan dat tot op heden werd gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het materiaalgebruik. Tegenwoordig zijn er designers die hier bewust mee omgaan en zo zorgen dat je schoenen veel minder druk op het milieu leggen. Het gebruik van leer en zelfs van katoen, is bijvoorbeeld lang niet altijd even aantrekkelijk en goed voor het milieu.

De juiste soorten schoenen

duurzame schoenen

Het is belangrijk dat er ook verder wordt gekeken dan alleen het materiaal zelf. Kijk bijvoorbeeld ook naar de manier waarop de duurzame schoenen worden behandeld. Wordt er bijvoorbeeld lijm in gebruikt, of zijn er goede alternatieven? Kijk zelfs ook naar het karton van de schoenendoos. Is dat nieuw, of komt dat voort uit recycling? Al dit soort zaken maken dat de schoenen een stuk aantrekkelijker worden om te dragen. Er zijn dan specifieke modellen die aan alle vragen die je hebt kunnen voldoen.

Niet duurder dan nodig

Duurzame schoenen klinken heel aantrekkelijk. Toch hangt er nog altijd een vooroordeel rond dat duurzaam ook altijd duurder is. Dit is echter helemaal niet aan de orde als het om de schoenen gaat. Het is namelijk helemaal niet van belang om er veel aan te verdienen. Het is belangrijk om goede schoenen te bieden aan iedereen. De duurzaamheid staat daarbij voorop. Zo hoeft het dus ook nooit duurder te worden dan nodig. Dit maakt ze ook voor iedereen goed te bereiken.